Mistä kaupungin parasta kahvia ja aamiaista?

Lähes koko ikäni Helsingissä asuneena olen usein ystävättärieni kanssa pohtinut että mistä sitä saisi kunnollista aamiaista? Jos ei huoltoasemia lasketa niin aikaisinta aamiaista saa rautatieaseman Baguette & co kahvilasta joka aukeaa jo 5.30 joka arkiaamu. Muutaman kerran venähtäneen illan jälkeen olen hakenut patongit tästä aikaisten kahvilasta ja suunnannut töihin. mielenkiintoinen puoli on kahvilan suuri suosio jo heti aamusta. Ei ole harvinaista nähdä jonon muodostuvan kahvilan eteen jo ennen aukeamista.

Baguette & co lähistöltä asematunnelista löytyy myös piknik, joka aukeaa kello 6.15. Aamuisin kolme tuotetta kahden hinnalla.

Yksi kahviloista, joka imee minut sisäänsä koko päiväksi on lasipalatsilla sijaitseva mbar. Kahvila aukeaa yhdeksältä ja esimerkiksi kuppi kahvia ja kroisantti tuorejuustolla maksaa vain yhteensä 3 euroa! Lisäksi tarjolla on mysliä, jogurttia ja hedelmiä. Mikäli aamiainen venyy lounaaksi niin tarjolla myös hyvin edullisia salaatteja.

Mistä löytyy kaupungin paras aamiainen? Vastauksia on kaksi; hotelleista sekä kalevankadun Sis delistä. Hintalaatusuhteeltaan paras hotelliaamiainen on brahen kentän vieressä sijaitsevassa Cumuluksessa. Harmi vain että jos et ole hotelliasiakas niin aamiaisen maksaminen respaan voi olla hieman työlästä koska syömässö ei juuri muita käy kuin hotelliasiakkaita. Hulppeampaa aamiaista haluvat voivat suunnistaa vaikkapa hakaniemen Hilttoniin tai jopa Kämppiin.
Kalevankadun Sis.deli miellyttää minua erityisesti siksi, että kasvis- ja luomuruokien määrä aamiaisbuffetissa on suuri. Kasvissyöjänä hotellien ja laivojen buffat ovat ärsyttäviä juuri suuren lihatarjontansa takia. Kasvisyöjä joutuukib tahtomattaan osallistumaan liharuokien kustannuksiin. Sis.delistä löytyy herkullisia marinoituja tomaatteja sekä kesäkurpitsaa, hummusta, tuoretta moniviljsseesamileipää, puristettua omena- sekä appelsiinimehua ja herkullisia pannukakkuja.

Tässä omat suosikkini Helsingin aamiaistarjonnasta. Lisää kommenttiosioon omasi!

Jätä kommentti