Suomen suurimmat taulutelevisiot

Vuoden 2012 aikana jättimäiset taulutelevisiot saapuivat Suomeen. Millaisia jättiruutuja meille on sitten kaupan, kannattaako sellainen hankkia ja kuinka suuria telkkuja tulevaisuudessa kannattaa kauppojen hyllyille odottaa? Katsotaanpa.

Sharp AQUOS LE646S

Tässä on Suomen suurin taulutelevisio. Sharpin 80-tuumainen hirviötelevisio lyö parhaimmillaan laudalta pienen elokuvateatterin tunnelman kirkkaalla teräväpiirtokuvallaan ja erinomaisella väribalanssillaan.

Samsung ES9005

Sharpin haastaja suurten taulutelevisioiden markkinoilla on Samsung, jonka 75-tuumainen ES9005-malli on erittäin vakuuttava. Television runko on vain 8 senttiä paksu. Televisio tukee monenlaisia älykkäitä lisätoimintoja. Siinä on jopa sisäänasennettu kamera.

Sharp AQUOS LE841S

Sharpin 60-tuumainen Full LED -televisio tarjoaa erittäin tarkkaa HD-kuvaa ja loistavan kontrastin sekä kuvan syvyyden. Televisio tukee myös 3D-kuvaa. Mallin virrankulutus on silti sangen matala.

Sharp AQUOS LE836S

Tämä malli muistuttaa muuten Sharpin 60-tuuman AQUOS-televisiota, mutta on 70-tuumainen.

Kenelle jätti-tv sopii?

Suurimmat taulutelevisiot sopivat isoihin koteihin, joissa katseluetäisyys on riittävän suuri. 50-tuumaista televisiota ei kannata edes HD-tarkkuudella kannata katsoa paria metriä lähempää ja pienemmillä tarkkuuksilla jopa tuplaten kauempaa. 80-tuumaisen taulutelevision katseluetäisyydeksi sopii 3-7 metriä.

Muista myös, että suuren television sijoittaminen tyylikkäästi sisustukseen on haastavaa. Pienessä olohuoneessa suuri, tumma objekti aiheuttaa painostavan tunnelman.

Lähitulevaisuudessa markkinoille ovat tulossa kangasmaiset televisioruudut, jotka voidaan levittää suoraan seinälle. Ne tulevat mullistamaan kotiteatterikokemuksen. Tällä hetkellä nämä laitteet ovat kuitenkin vain laboratoriohenkilökuntien ihailtavina ja tavallisen tallaajan on tyytyminen taulutelevisioihin.

Suuren taulutelevision kiinnittäminen

Suurimpien taulutelevisioiden kiinnittäminen seinätelineeseen ei ole välttämättä järkevää, sillä useimmat telineet on tarkoitettu ehdottomasti enintään 60-tuumaisille ruuduille. Lisäksi seinän kantavuus tulee tarkistaa ennen seinälle kiinnittämistä, sillä näin suuri laite saattaa rikkoa seinän ja rojahtaa lattialle. Vakuutus ei korvaa näin sattunutta vahinkoa.

Kannattaa siis ehkä asettaa suuri taulutelevisio tv-tasolle tai jalustalle. Luonnollisesti ruutu vie paljon tilaa: jo 60-tuumainen näyttö on leveydeltään 1,4-metrinen.

Osoitteesta palvelut.blogit.kauppalehti.fi/ löytyy taulutelevisioiden vertailu.

Jätä kommentti