Putkiremontti vuokra-asuntoon!

Tänään tuli lappua postiluukusta että putkiremontti tulee ensi tammikuussa!! Mihin minä menen siksi aikaa? Olihan tämä tietenkin odotettavissa ja vuokraisäntäkin sen selvästi sanoi kun kaksi vuotta sitten asunnon vuokrasin, mutta kiva että nyt on vain muutama kuukausi aikaa järjestellä asumisasiat kolmeksi kuukaudeksi. Talo on rakennettu vuonna 1951 joten edellisestä remontista on jo aikaa. Ja myönnettäköön että putkien huono kunto kyllä näkyy. Kesällä aivan äärimmäisen ärsyttävä piirre on se, että kylmää vettä ei tule putkista! Hikitreenin jälkeen on kiva tulla kotiin ja juoda haaleaa kraanavettä. Suuri osa jääkaappini tilasta veikin iso säiliö kesällä täynnä vettä. Nyt ongelmaan saadaan ratkaisu mutta hemmetti kun remppa kestää kauan.

Kaverini asui naisystävänsä kanssa putkiremontin ajan kotonaan. Asuivat vielä ensimmäisessä kerroksessa niin putkimiehet aloittivat työt joka aamu kello kahdeksan ja lopettelivat viiden aikoihin. Lähes päivittäin niiden asuntoon piti päästä, kun joku päävesilinja sijaitsi olohuoneen seinän toisella puolella. Suuren osa tavaroista veivät vintille ja läpinäkyvällä pressulla eristivät kolmasosan olohuoneesta jossa nukkuivat, katsoivat televisiota jne…
Onko ideoita miten pitäisi putkiremontin aikana tehdä? Sehän nyt on selvää että vuokraa ei peritä, vai peritäänkö? Ei pitäisi ainakaan. Lähden tästä selvittelemään asioita ja toivon että pääsisin vaikkapa vanhempien luokse siksi aikaa.

Jätä kommentti