Oma huvila

Oma huvila on monen ihmisen salainen – tai vähemmän salainen – unelma. Pikkuruinen kesämökki on so last season. Nykyään muotia on mahdollisuus mukavaan ympärivuotiseen asumiseen ja kunnolla tilaa koko perheelle.

Mistä oma huvila?

Huvilan hankkiminen ei ole niin mahdotonta kuin voisi ajatella. Monet rakennusfirmat tarjoavat erilaisiin budjetteihin sovitettuja huvilapaketteja. Asiakas voi selata erilaisia pohjaratkaisumalleja läpi, määritellä ulkoiset puitteet tarkemmin omaan tarpeeseen sopiviksi ja rakennusfirma hoitaa loput. Katso alta esimerkkinä kolmen suositun huvilapaketteja tarjoavan firman esittely.

Designtalo

Designtalojen valikoima on melko laaja. Heillä on hyvin pieniä ja matalia, mutta silti raikkaan valoisia pienhuviloita sekä suurempia malleja. Designtalojen mallit ovat yleensä moderneja suurine ikkunoineen ja lasiseinineen. Valitessasi itsellesi sopivinta huvilaa on parasta varmistaa, ettei naapuritontin omistaja aio rakenna mökkiään aivan lasiseinäsi kylkeen.

Jukkatalo

Jukka-huvilat edustavat ulkoiselta tyyliltään hyvin perinteistä suomalaista maaseuturakentamista. Energiatehokkuutensa puolesta Jukkatalot ovat kuitenkin aivan samalla viivalla muiden huvilapakettien tarjoajien kanssa. Jukka-huvilat istuvat siis tyylillisesti helposti suomalaiseen maalaismaisemaan, eivätkö tuo naapurin näköalaan liikaa modernia sävyä.

Honkatalot

Honkatalot markkinoi huvilapakettejaan erityisesti energiatehokkuudella ja ekologisuudella. Honkatalojen huviloille leimallista on myös puun korostaminen monipuolisena rakennusaineena. Kaikki huvilamallit ovat tarjolla hirsitaloina, puupalkkitaloina ja kokonaan muovittomina ekopuutaloina. Myös Honkatalojen ulkoinen design korostaa puuta materiaalina.

Huomioi tämä

Muista, että huvilapaketteja voi hankkia monessa hintaluokassa. Edullisimmat paketit vaativat ostajaa tekemään miltei kaiken työn itse ja lisäkuluja koituu runsaasti ennen kuin huvila on asumiskunnossa. Hintavimmissa paketeissa ostaja saa avaimet käteen ja huvilaan on valmiiksi asennetuna jopa kodinkoneet. Kannattaa siis vertailla huvilapaketteja tästä näkökulmasta: kuinka paljon olet valmis satsaamaan rahaa ja kuinka paljon olet valmis satsaamaan omaa aikaasi.

Jätä kommentti